Awesome Image

Renhold av kjøpesenter

Alna rengjøring AS er en av Østfolds største aktører på renhold av kjøpesenter. Vi har renholdet på syv av kjøpesentrene i området mellom Halden og Drøbak.

 • Bakterier på kjøpesenter
 • Bevaring og vedlikehold
 • Maskinell og manuell vasking
 • Dagvakttjeneste
Awesome Image
Awesome Image
Awesome Image
 • Bakterier på kjøpesenter

  På kjøpesentrene er det mye trafikk og man må derfor tenke renhold på en annen måte enn det man gjør på små plasser eller hjemme.Bakteriefloraen er stor og det er derfor viktig å tenke renhold på kontaktpunkter, slik som på dørhåndtak, rekkverk, dører, rulletrapper, heiser og alle plasser det er naturlig å ta på.

 • Bevaring og vedlikehold

  Da det er mye trafikk på kjøpesenter, er det også en høy slitasje på gulv og inventar, så det er vel så viktig å tenke på bevaring og vedlikehold av de ulike overflatene.

 • Maskinell og manuell vasking

  De fleste renholdere jobber to eller flere på et kjøpesenter. En renholder kjører vaskemaskin over hele arealet, mens de andre renholderne går over alle kanter og krinkelkroker med moppen. Toaletter vaskes, og heiser, rulletrapper, glassrekkverk, inngangspartier og renholdssoner vaskes i henhold til avtaler og frekvensplaner.

  Våre renholdere har opplæring i maskinbruk og renhold på høyt trafikkerte områder. Da det er mennesker av alle typer på en senter, har også renholderne erfaring og opplæring i smitterenhold.

 • Dagvakttjeneste

  I kjernetiden der det er mest trafikk på senteret har vi dagvakttjeneste. Dagvaktens oppgave er å påse at kjøpesenteret er rent og pent. Dagvakten går faste runder og sjekker at toaletter er rene og at det nok med håndpapir og såpe, at søppelspann ikke er overfylt, og at det ikke er altfor mange flekker og gris på inventaret. Dagvakten utfører også akutt renhold om kunder skulle være uheldig å søle for eksempel brus eller is, og om det blir nødvendig med et smitterenhold på toaletter, vekterrom eller andre plasser.

  På denne måten sikrer vi at kjøpesentrene fremstår som ren og fresh til åpningstid og utover dagen.